+36 30 451 3355

Kiégés

A harmincas éveim közepén PR-osként dolgoztam egy cégnél. Bár élveztem a munkát, egy idő után azt éreztem, hogy a korábbi harmonikus életritmusom felborult. A feladataim nem fértek bele a munkaidőmbe, állandóan a számítógép előtt ültem, egyre nagyobb stressz hatása alá kerültem, a vasárnapi családi ebédnél és a nyaralásaink során is az járt a fejemben, hogy tudnám még több ötletemet megvalósítani a cégnél. Folyamatosan fáradt voltam, lehangolt és rosszkedvű.  És persze fogalmam sem volt, hogy a burnout áldozata lettem.

burnoutKEP1

A burnout, vagyis magyarul a kiégés, akkor jelentkezik, amikor hosszú távon vagy kitéve megerőltető teljesítménynek, és fokozott stressznek, melynek következtében fizikailag-érzelmileg és mentálisan is teljesen kimerülsz. A magánéleted egyre jobban kizárásra kerül. A személyes igényeid és problémáid pedig elfojtásra kerülnek. Ha túl sok időt töltesz a munkahelyeden, mégse jutsz soha a végére a feladataidnak, ha otthon vagy, akkor sem tudsz kikapcsolni, és csak kattog tovább az agyad a teendőiden akkor valószínű téged is érint a kiégés témaköre. A burnout kialakulásában sok minden játszhat szerepet, a túlságosan hosszú munkaidő mellett a magad irányában támasztott maximalizmus, teljesítménykényszer és a felelősségérzet is. Coachként a kiégés korai stádiumában tudok segítségedre lenni, amikor már megjelennek a burnout tipikus tünetei, de még nem hangsúlyosan. Ha elköteleződsz a velem való munkára lehetőséged nyersz arra, hogy újra megtalálod az örömet a munkában, és motivált leszel.

burnoutKEP2

Neked ajánlom a közös munkát, ha

 • azt érzed, hogy zsákutcába kerültél a munkahelyeden
 • meggyőződésed, hogy megoldhatatlan és kilátástalan a helyzeted
 • kimerült vagy mentálisan, és fizikailag is
 • állandó stresszben élsz
 • gyakran vagy feszült
 • folyamatosan csökken a teljesítőképességed
 • nem kapsz pozitív visszajelzést

A közös munka során képes leszel

 • rendszerezni és harmonizálni a céljaidat
 • prioritásokat állítani fel tevékenységeidben
 • újra felfedezni az örömforrásokat a munkádban
 • megtalálni a megfelelő motivációs lehetőségeket
 • visszakapni a harmonikus hétköznapokat

Ha úgy érzed, ez a te témád, jelentkezz az első, ingyenes találkozásunkra, melynek során megismerkedhetsz a coaching módszeremmel, és eldöntheted, hogy velem szeretnél-e dolgozni a megoldáson.

  Név (kötelező)

  Email cím (kötelező)

  Telefonszám (kötelező)

  Tárgy

  Üzenet

  Ezek a témák is érdekelhetnek:

  Munka-magánélet egyensúlymunkamaganelet kiskep

  Ha úgy érzed, hogy a hétköznapokban állandóan az idővel zsonglőrködsz, és folyamatosan próbálsz megfelelni az élet minden területén, akkor kattints ide!

   

  Menjek vagy maradjak?

  menjekmaradjakkiskep

  Ha nehezen hozol döntéseket, szeretsz halogatni a téged érintő kérdésekben, akkor kattints ide!

  Találd meg az álommunkát!

  alommelokiskep

  Ha szeretnél olyan munkát végezni, ami örömet okoz, és amit a hivatásodnak is tekintesz, de nem tudod a hozzá vezető utat, akkor kattints ide!